DAG 5

Er wordt vaak gezegd dat echte Tategoi niet te koop zijn, vandaag hebben we tot 2 keer toe het tegendeel kunnen bewijzen. Met respect en de juiste contacten is alles te koop. Daar hangt natuurlijk wel ook een prijskaartje aan! Vanochtend zijn we terug gegaan naar Izumya. Ik had tussen zijn Tategoi een mooie showa gezien die we uiteindelijk hebben kunnen aankopen. Deze showa zal ook in onze naam deelnemen aan de Wakagoi Koi Show aan het eind van deze maand. De foto spreekt verder voor zich!

IMG_2276

Terwijl we daar zijn krijgen we een telefoontje van Maruboshi dat hij tosai heeft uitgezocht en of we langs kunnen komen. De Tateshita die hij geselcteerd heeft zijn inderdaad erg mooi maar ook stevig aan de prijs. De verkoop prijs voor deze vissen is veel te hoog. Hij kan nog iets met de prijs, maar dan gooit hij er drie uit. Laat dan nu net de vissen zijn die het geld waard zijn. Het verstand wint dan toch van de potentie die ik zie in deze vissen. Hij snapt waarom we ze niet nemen en dat is dan ook verder geen probleem. Martin ziet nog een mooie kohaku zwemmen en besluit deze dan ook aan te kopen. Hij was erg onrustig dus een goeie foto maken zat er helaas niet in.

IMG_2279 IMG_2280 IMG_2290

Snel eten bij de rivier en dan door naar Yamasan. We hebben nog een aantal bestellingen en kunnen deze variëteiten allemaal vinden hier. Daarnaast kopen we nog een doos met een brede mix aan variëteiten.

IMG_2293

IMG_2323 IMG_2326 IMG_2336 IMG_2340 IMG_2342 IMG_2347 IMG_2351 IMG_2355

Het schiet alweer aardig op met de tijd, en we gaan verder richting Kazehiro. Hij heeft nog tosai voor ons waar we uit mogen selecteren en dan doen dan ook natuurlijk! De kwaliteit die we eruit kunnen halen is erg hoog

IMG_2390 IMG_2399 IMG_2403 IMG_2407 IMG_2413 IMG_2416

Als laatste op het programma Maruhiro, ons tweede thuis hier in Japan 🙂

Er zwom al de hele week een showa door Martin zijn hoofd en zijn vrouw heeft hem verplicht deze aan te kopen. En laten we eerlijk zijn, er zijn ergere dingen die je als man kunnen overkomen! Ook deze showa was een echte Tategoi die in een bak zat waarin alleen vissen zaten die niet te koop waren. Deze pracht vis komt ook naar Europa, het zwart is zo ontzettend dik!

IMG_2436IMG_2439IMG_2443

En als het dan toch moet, neemt ie ook meteen nog een knal rode Hi Utsuri erbij! En als iemand nog interesse heeft, een ginrin hi utsuri die in azukari mag blijven, 2 jaar oud en rond de 50-55cm!

IMG_2432IMG_2437

IMG_2426IMG_2454

Dit was het voor vandaag, kijken wat we morgen weer voor leuk spul tegenkomen!