Het aanleggen van een koivijver is meer dan alleen een gat graven, folie erin en een filter erop zetten. Het vereist een goede planning en verstand van zaken.Neem dan ook de tijd om een en ander te plannen en goed na te denken over waar uw ideale koivijver aan moet voldoen.

Ik zal nu stap voor stap de bouw van een van onze vijvers laten zien.De eerste stap is het graafwerk, gelukkig konden we het grove werk aan een grote graafmachine overlaten. De laatste 50cm hebben we met de hand uitgegraven, gelukkig met een heleboel hulp!

Na heel veel zweet en een ongeteld aantal kruiwagens met limburgse modder en kolen is het dan eindelijk zover. We kunnen beginnen met de aanleg van de bodemdrains in het diepe gedeelte.

Digital StillCamera

Het zijn beluchte bodemdrains, dus er komt gelijk een 20mm buis met de 110mm mee te lopen om de luchtschotels van zuurstof te kunnen voorzien.De drains worden met ijzers vastgezet om ze op de plek te houden.Vervolgens wordt er folie over de drains gespannen om te zorgen dat er geen beotn in loopt. Tip: plak de schroeven af met wat tape, scheelt veel tijd om de beton uit de schroeven te krabben!

Digital StillCamera

Digital StillCamera

 

 

 

 

 

 

 

De volgende stap is het maken van een ondersteuning voor de betonmatten. Het is belangrijk dat deze helemaal in de beton liggen en niet in contact komen met de aarde. Zo voorkom je betonrot.

Digital StillCamera

De volgende dag komt de betonwagen om de vloer en meteen ook de fundering van de tuinmuur te storten. Het kan ook met hand maar voor deze hoeveelheid is het wel zo handig. De betonblokken op de bodemdrains zorgen ervoor dat ze niet gaan drijven.

Digital StillCamera

Na het uitzetten van de metselprofielen kan er gestart worden met het optrekken van de muren. Als eerste beginnen we met diepe gedeelte. Later zal er aan de achterkant nog een ondiep gedeelte bijgemaakt worden. Als de eerste laag ligt dan gaat het redelijk snel!

Digital StillCamera

Digital StillCamera

Digital StillCamera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals u ziet, zijn alle wanddoorvoeren voor de skimmer en de retourleidingen ook meteen ingebouwd. Deze zullen later naar de filterput geleid worden.