Japanreis November 2016 Dag 2

DAG 2

Vanmorgen gingen om half 5 mijn ogen al open, dus dan maar opstaan en aan de administratie beginnen. Om 10:00 begon de auction, dus we kunnen eerst nog 1 kweker bezoeken. We passeren Maruboshi, dus daar maar meteen eerst even kijken. Iedereen kijkt zich weer de ogen uit. Nadat we verschillende kohaku in de bowl hebben gehad, komen we toch terug op de eerste, een 3 jarige koi van 65cm.

img_6068 img_6075

MOVIE 

Het heeft allemaal wat langer geduurd dan gepland, dus maar snel richting de veiling rijden. Ze zijn net bezig met het inpakken van de laatste vissen dus we zijn net op tijd! Even snel lunchen en dan kan de show beginnen! En het is inderdaad een hele show, de ene gaat nog duurder weg dan de andere. Als de eerste ronde voorbij is begint het langzaam is te normaliseren. Nog steeds liggen de prijzen wel nog een flink pak hoger dan andere keren, dit als gevolg van alle Aziatische klanten die gek zijn geworden. In totaal kunnen we 9 mooie koi kopen, waaronder een Shiro Utsuri van 71cm en de Young Tategoi van de Nagaoka koishow!

De vissen worden na de veiling meteen van de site gehaald, dus ik heb helaas geen foto’s om jullie te laten kijken. Deze week zullen we de kwekers nog gaan bezoeken en foto’s maken van de aangekochte vissen. De veiling eindigde rond een uur of 3 dus we hebben nog wel tijd voor een kweker. We proberen Iwashita, maar hij is helaas niet thuis. Als we een stukje doorrijden passeren we Yagenji. Toshinori is net zijn vissen van de veiling aan het uitladen, dus we kunnen meteen even kijken.

Na wat prijzen gevraagd te hebben, kopen we uiteindelijk een 3-jarige Showa en een Asagi. Zijn Asagi zijn echt super en dat terwijl hij dit pas sinds kort kweekt.

img_6086img_6076

img_6080img_6094

img_6078img_6081

MOVIE 

De rest wat er zwemt kunnen we niet zoveel mee nu, dus even naar het andere vishuis. Er zwemt nog voldoende mooie vis en goed betaalbaar. Dus hier maken we ook nog een bowl. Een kanoko asagi, maruten kohaku, red kujaku, shiro utsuri en een gewone asagi nemen we mee.

img_6102 img_6104 img_6106

img_6111 img_6117 img_6095

In de bak met Sansai vinden we ook nog enkele mooie vissen, we bowlen ze maar het begint al flink donker te worden in het koishuis, We spreken af dat hij de koi voor ons reserveert en dat we ze morgen nog even goed kunnen bekijken. De dag is inmiddels alweer om. Helaas voor jullie niet zo heel veel vissen om te bekijken, maar de rest zal nog volgen!]

img_6097 img_6096

 

 

1 antwoord
  1. Sneukie
    Sneukie zegt:

    Dit word weer een hele mooie reis zon te zien aan de eerste inkopen 🙂
    De website is ook echt super top nu (y)

Reacties zijn gesloten.