Japanreis November 2016 Dag 3

DAG 3

We hebben weer een gezellige en mooie dag gehad vandaag. We hadden gisteren enkele mooie Sansai en Nisai gereserveerd bij Yagenji, maar het werd al te donker. Achteraf gezien was ik erg blij want 1 van de showa’s die ik op het oog had, daar was het rood erg dun van dus die kon terug. De rest was meer dan prima! Het zijn zeer aantrekkelijke vissen voor een scherpe prijs, allemaal rond de 60-65cm. Voor prijzen zie “Koi For Sale”.

img_6121img_6167img_6159

img_6151img_6147img_6145

img_6128img_6155

Bij deze kikusui kunnen nog 2 kleinere vissen in de doos erbij. Het wordt een mooie showa en een tancho showa. De tancho showa zal even kijkne worden hoe deze precies gaat ontwikkelen, Er is nu al her en der zwart op het lichaam te zien en er komt al zwart op de kop door, in het rood. Er lijkt een menware op te komen, mooi om te kijken hoe er over een paar maanden in hard water uitziet.

img_6134 img_6131

img_6169

Dan snel door naar Oyaji, we zijn intussen alweer eens te laat voor onze afspraak. De man is altijd erg vriendelijk en heeft nu ook nog iemand anders van de familie bij zich, namelijk de hond! Oyaji heeft mooie kohaku, kin matsuba en nog enkele sgowa en sanke. Voorheen had hij ook erg mooie shusui, maar die heeft hij nu helaas niet.

img_6174img_6176

Er wordt altijd gezegd dat Tategoi niet te koop zijn, maar dat is de grootste flauwekul, mits je genoeg betaald natuurlijk! We kopen enkele vissen aan die eigenlijk bedoeld waren om door te laten groeien. 2 kin matsuba, een ki matsuba en een bom van een 2-jarige kohaku.

img_6180img_6198

img_6196img_6182img_6188

En zoals jullie kunnen zien, nog enkele bijzondere vissen, een geschubde Hariwake, een Ki kujaku en een Ki Matsuba Ogon. Die laatste 2 zijn heel lastig te vinden. De Ki Kujaku en Hariwake hadden we reeds aangekocht op de Auction, dus die kunnen in de doos mee.

img_6193                          img_6191

img_6185img_6184

Maar we zijn nog niet klaar! Er volgen nog een 65cm grootte tancho sanke en een bom van een kohaku!

img_6216img_6212

Als kers op de taart nog een prachtig witte showa, die nog een jaartje bij Oyaji zal blijven doorgroeien.

img_6234img_6222

Snel naar buiten voordat er nog meer aan onze vingers blijft plakken! Buiten zijn we in een oude betonvijver nog een mooie slang, toch apart, is niet iets wat je bij ons elke dag ziet!

img_6171

We rijden terug richting Ojiya en stoppen nog even bij Isa Maruyo, ook dit keer volop mooie vissen. Uiteindelijk gaat deze mooie soragoi nog mee, 6 jaar oud en 75cm. De kop is mooi egaal en dezelfde kleur als het lichaam. De foto doet deze schoonheid helaas geen eer aan.

 

img_6236

De ochtend is alweer om, snel lunchen en door naar Iwashita waar we een afspraak hadden. Bij de lunch kwamen we toch nog wel wat aparte dingen tegen…

img_6244

img_6241

Bij Iwashita ook weer mooie vis en gelukkig nog ochiba, want die hebben we echt nog nodig.

img_6262img_6260img_6256

img_6273img_6284img_6268

Na Iwashita nog even genieten van het uitzicht boven op de berg! Het is lekker weer vandaag, rond de 18 graden en het zonnetje schijnt. Hopelijk blijft dit nog even zo de komende dagen. Volgende stop is Marusei voor grote vissen. Iedereen is alles klaar aan het maken voor een zending, dus we moeten wel even wachten. Maar dat heeft ook zijn voordeel, zodat je eens rustig kunt kijken tussen de duizenden vissen die hier rond zwemmen. We kopen 3 mooie 3/4 jarige vissen, een mukashi ogon, een chagoi en een zeer aparte kigoi.

img_6302img_6304img_6298

Even de administratie in orde maken en dan kunnen we weer verder. Het is inmiddels alweer begonnen te schemeren, wat vliegt de tijd toch om! Wel nog even op de terugweg stoppen bij Maruhiro.

img_6310 img_6307 img_6306

Ook hij is druk bezig met inpakken. We zouden eigenlijk weer onze eigen vissen gaan afvangen uit de mudpond, maar door omstandigheden had Maruhiro al eerder moeten afvangen. Het grootste deel van onze Azukari is al uit de mudpond! Dan maar meteen even snel kijken. Wat een kanonnen, het zijn er teveel om allemaal nu te scheppen maar een paar willen we toch alvast even van dichtbij bekijken. De kindai heeft Martijn 2 jaar geleden aangekocht, de kindai heeft zich mooi ontwikkeld en zal nog een jaartje hier blijven. De mukashi van Lins is echt een kanon, nu over de 80cm! De Aka Matsuba van Jan en Bianca is prachtig geworden. Een mooie egale kleur en 0 shimi spots! Deze week gaan we alles goed op de foto zetten en meten, hier alvast een voorproefje:

img_6321img_6327

img_6343img_6340

img_6316img_6313

Een mooie aflsuiter van een leuke dag! Morgen weer meer!