Japanreis November 2016 Dag 5

DAG 5

Vandaag alweer de 5e dag van onze Japanreis, met als start vanmorgen Isa Maruyo. Hij was zeer blij met het nieuws dat zijn showa Adult Champion had gehaald op de Shinkokai Koishow in Nieuwegein. We waren eerder deze week al in zijn andere vishuis geweest, maar ik zocht nog enkele speciale koi, waarvan ik weet dat hij ze heeft.

De eerste was een Gin Matsuba van 3 jaar oud.

img_6473img_6474

Als 2e deze schitterende Ginrin Ki Utsuri van 3 jaar oud en ruim 60 cm.

img_6469

We lopen over een veldweg daarna nog door naar zijn andere vishuis. Hier hadden we erg mooie nisai goshiki gezien, tategoi die bedoeld waren om door te laten groeien. De kwaliteit is erg mooi, maar ook wel heel stevig aan de prijs. Op zich zeker niet te duur voor deze vissen, maar ik denk niet echt verkoopbaar. Dus we laten dit maar even gaan, misschien komen we ergens anders nog wel iets tegen.

img_6477

Next stop is Marusho. Vorig jaar hebben we hier nog een mooie goromo aangekocht die een jaar in Azukari is gebleven.  Ik ben heel blij met de ontwikkeling als ik zie hoe deze vis zich gehouden heeft. Het wit is sneeuw wit en de afronding van de schubben (maruzome kiwa) erg scherp! Zie hier het resultaat:

img_6485img_6480

Blij verrast met het resultaat, kopen we nog een 2e goromo, dit keer een budo goromo. Ook deze zal nog in Azukari blijven bij Marusho.

img_6486img_6530

img_6524img_6516

img_6510 img_6501

img_6489

We rijden nog even door naar Kaneko, gewoon even kijken. Hier zullen we later nog terug komen. We springen her en der nog even binnen en dan is de ochtend alweer om. Lunchen en door naar Hosokai. We komen mooi op tijd want hij heeft vanochtend nog afgevangen. Wat ben ik blij dat ik vanochtend even gewacht heb met de goshiki van Isa Maruyo. Deze zijn een stuk groter en de kwaliteit is net zo goed. Nu zijn ze nog vrij licht, maar het grijs zal snel donkerder worden nu ze uit de mudpond zijn.

img_6552img_6559

img_6554img_6576

img_6579img_6629

img_6630

Naast deze goshiki nemen we nog een erg mooie budo goromo:

img_6562img_6567

En deze Ki Kikokuryo, goed voor de koishow volgens Hosokai!

img_6546img_6540

Een showa, Red Kujaku en gewone Kujaku:

img_6574img_6537

img_6618img_6617

Dan nog een kage shiro utsuri en meteen ook die op de foto gezet, die we op de veiling gekocht hebben:

img_6614img_6534

Ik ben nog op zoek naar een Aka Matsuba, maar nergens is een echte goeie te vinden. Hosokai heeft er ook zwemmen, maar de kwaliteit allemaal niet hoog genoeg. Na even overleggen komt het met iets supers moois aanzetten. Omdat we zoveel gekocht hebben mogen we deze tategoi kopen, helemaal top, de prijs valt binnen het budget dus die gaat mee!

img_6622

Ik zoek ook nog enkele goedkopere goshiki, en mijn oog valt op een mooie sanke, de plaatsing van het sumi is zeer interessant:

img_6630img_6629

img_6627

Om alles compleet te maken nog 2 grote nisai Asagi, kanonnen van vissen:

img_6595img_6591

 

img_6590

img_6603img_6605

Zo dat was wel even genoeg voor deze keer. Het aanbod bij hem wisselt altijd heel erg, of je slaagt er super of er zit bijna niks. Ik moet wel zeggen dat de kwaliteit de laatste 2 jaar erg omhoog aan het gaan is.

We zijn inmiddels alweer rte laat voor Aoki, dus snel rijden! Ik kan er de laatste paar jaren maar slecht goeie vissen kopen, of het is uitverkocht of veel te duur. Nu ook weer, even snel kijken, een prijs vragen en dan weer door. We kunnen nog 1 kweker doen voordat het donker is, dus naar een klein kwekertje. Hij heeft niet veel bakken, maar dat wat er zit is top. Voor klanten zetten we snel wat vissen op de foto zodat we dat door kunnen sturen. We komen hier later nog terug en dan zullen we jullie een deel van zijn mooie vissen laten zien!

Wordt vervolgd!