Japanreis November 2016 Dag 7

DAG 7

Onze voorlaatste dag alweer, echt geen zin om naar huis te gaan! Als eerste vandaag weer terug bij Saito. Eergisteren waren we al even daar maar het werd te donker om te selecteren. We hadden wel al iets moois gezien, namelijk een Ginrin Karashigoi van 70cm, zo mooi, deze moest mee! Sorry voor de luchtbel op de foto, maar ze was een beetje onrustig.

img_6660

Dan nog 2 mooie kohaku, top huid en patroon. De eerste is voor Ronald, dat is het voordeel als je mee gaat naar Japan, dan heb je eerste keuze! De 2e hebben we voor een klant op bestelling gekocht, dus helaas voor jullie, beide vissen zijn al verkocht. De ouderdieren zijn afkomstig van Sakai x Momotaro, dus groeipotentie genoeg!

img_7169 img_7170

In de bowl ook mijn kohaku die ik op de veiling gekocht heb. Deze kohaku heeft Young Tategoi gewonnen op de Nagaoka koishow. Ik laat haar zeker nog een jaar bij Saito zwemmen om verder te kunnen ontwikkelen.

img_7176img_7218 img_7219img_7191

We vullen de doos verder aan met wat andere mooie koi, waaronder unieke ginrin Karashigoi, bijna nergens te koop!

img_7181 img_7190

En dan nog Yamabuki en Ginrin Yamabuki, zelden zo’n mooie kleur gezien. Het mannelijk ouderdier komt af van Izumya, dus niet gek dat het zo’n hoge kwaliteit yamabuki is.

img_7196 img_7194 img_7183 img_7185

Dan nog het bakje buiten, hier zit ook nog veel mooie koi. De kohaku die hierin zitten zijn gekweekt met een dochter van X Junior van Dainichi, ook hier weer top genen dus!

img_7215 img_7210

En dan de kers op de taart een tancho showa. Ze zijn zo gewild en zo slecht te krijgen. We hebben er al een aantal gevonden deze reis, waarvan je niet goed kunt zien wat het zwart gaat doen, maar bij deze is dat anders. Tuurlijk heeft ie nog een lange weg te gaan, maar dit ziet er goed uit!

img_7201

Nou genoeg gekocht hier dus snel weg! We stoppen nog her en der, en komen uiteindelijk bij Kazehiro Tanaka uit. We hadden een Shiro gekocht op de veiling, ze toonde totaal niet op het foto overzicht en dat is ons geluk geweest. Ze meet 71cm en heeft werkelijk het mooiste wit en zwart dat ik ooit gezien heb bij een shiro. Nu hopen dat in ons harde water het zwart goed op komt zetten, ze is nu pas 4 dus heeft nog even te gaan!

img_7223

Nog even in het andere vishuis kijken voor mooie nisai. Hij maakt naast shiro ook yamabuki, shusui en asgai. Hiervan nemen we er dan ook een aantal mee. De tancho sanke is al verkocht.

img_7226 img_7235 img_7250img_7252 img_7255 img_7258 img_7263 img_7265

We zijn hierna nog enkele kwekers afgereden om te kijken voor een Hi Utsuri voor een klant. Een van de kwekers waar we stoppen is Marusei. Hier bowlen we een mooie Hi Utsuri, op de film zetten en weer door. Ik moest nog enkele Doitsu Karashigoi hebben maar mooie zijn nergens te krijgen hier. Hij heeft er wel nog maar in zijn andere vishuis. De vrouw van Yoshiyuki rijdt met ons mee naar het huis bij de tunnel. Ik zocht eigenlijk iets van rond de 50-55cm, maar het werd een super doitsu karashi van 65cm! Bij Konishi onbetaalbaar, hier ook niet super goedkoop maar wel te doen.

img_7270img_7273 img_7276 img_7279 img_7280 img_7282

Hierna zijn we nog enkele kwekers afgereden, dadelijk lekker sushi eten en dan morgen de laatste dag!