Japanreis November 2016 Dag 8

DAG 8

Ik zit op het moment dat ik dit schrijf in de Narita Express richting het vliegveld. Ons avontuur zit er jammer genoeg weer op, nog een paar maandjes en dan mogen wij weer terug! Hier het laatste reisverslag van deze gezellige reis!

Er moest nog veel geregeld worden dus we zijn echt op tijd opgestaan, om 8 uur staan we al bij Maruhiro op de stoep. Normaal kan dit niet zo vroeg, maar hij wilde wel een uitzondering maken. Ik moest nog een en ander op de foto zetten. Een ki utsuri en hi utsuri blijven nog in Azukari zitten. Na vandaag staat de teller op 26 Azukarigoi die we bij Maruhiro hebben. 8 zullen er nu naar huis gaan, de rest blijft nog. We hebben nu echt onze eigen mudpond voor komend jaar en ik heb al afgesproken dat we hem volgend jaar zelf mogen gaan afvangen.

img_7306 img_7309 img_7312

Tijdens het scheppen komt Maruhiro in een keer met een grote spin aanlopen, “Lucky morning spider” zegt ie. In Japan is het zo dat als een spin in de ochtend tegenkomt, dan heb je de hele dag geluk. Ik vraag hem of dat betekent dat de vissen dan vandaag heel erg goedkoop zijn, maar dat is helaas toch niet zo. Dat geluk geldt waarschijnlijk alleen maar voor de Japnners, omdat we zoveel gekocht hebben bij hem vandaag 🙂

img_7284

Toch wel een beetje geluk vandaag. Een van onze azukari ginrin chagoi was niet uit de mudpond gekomen. Ik heb deze 2-jarige ginrin chagoi van maar liefst 59cm als vervanging gekregen! Volgend jaar waarschijnlijk tegen de 75cm aan met 3 jaar!

img_7296

img_7297

Naast deze eerste vissen blijven ook nog een 2 jarige benigoi van 55cm en een kohaku van 40cm in azukari.

img_7340 img_7344

Dan toch echt nog wat vissen voor de winkel, anders hebben we alles hier in Japan gelaten!

img_7351 img_7352 img_7353 img_7371 img_7369 img_7368 img_7366 img_7364 img_7361 img_7358 img_7356

Nog even aan de koffie en alles regelen met betrekking tot de azukari. Nog een paar leuke foto’s en dan moeten we toch echt afscheid nemen van deze leuke mensen!

img_7392 img_7395

Echt de allerlaatste kweker van deze reis is Marusho, we hebben nog een doosje Goromo nodig voor Neko to Koi, ook hier de azukari meteen geregeld voor de 2 vissen die we daar laten.

img_7398

Bijna aangekomen op het vliegveld nu, ga ik nu stoppen. Ik hoop dat jullie ons weer goed hebben kunnen volgen! We krijgen veel positieve reacties op de nieuwe website, die uiteraard nog verder ingevuld moet worden. In maart komen we weer terug in Japan. Altijd zelf al een reis naar Japan willen maken, voor de Japanreis in maart komen wij met een hele leuke aanbieding! Dus hou de website in de gaten of schrijf je in op de nieuwsbrief. Onze vissen komen waarschijnlijk de 18e november al aan, ook dit nieuws zal hier terug te vinden zijn!

Mata né!!