Japanreis Maart 2017 Dag 3

Japanreis Maart 2017 Dag 3

De eerste kweker op het programma van vandaag was Maruboshi. Zoals bijna elk jaar, ook dit jaar weer mooie tosai selecteren, dit keer voor de winkel van Martijn in Oud Gastel. Voordat ik begin met selecteren geeft de baas aan dat er 4 vissen in zitten die veel duurder zijn dan de andere vissen, Tateshita. Uiteraard maak ik er dan een sport van om juist die erbij te selecteren. Als ik de 4e eruit haal, kan Hoshino-san alleen nog maar hoofdschuddend weglopen. Na het selecteren wil hij de 4 mooie tosai terugzetten, maar dat gaat toch niet gebeuren. Na even onderhandelen moeten die toch echt naar Eygelshoven komen!

IMG_7666 IMG_7667

IMG_7668IMG_7665

En dan hier een kleine selectie van de hoge kwaliteit handpick tosai

IMG_7669IMG_7682

IMG_7674IMG_7680

IMG_7688IMG_7691

IMG_7695IMG_7698

Uiteraard ook nog even naar de nisai en oudere vissen kijken. Altijd een probleem hier, teveel mooie vissen en te weinig plek om alles mee te nemen. Dan maar eerst eens naar wat nisai kijken. De eerste die meegaat is een 3-stap kohaku, de bouw heel herkenbaar van de 3-stap kohaku die we vorig jaar over lieten komen uit Azukari.

IMG_7710

Tja en dan deze 4-jarige vis, in november al in de bowl gehad, en nu weer een aandachtstrekker in de verkoop bak. Toch maar nog een keertje in de bowl, dan geeft Maruboshi ook nog een top aanbieding en dan zijn we verkocht! Deze dame komt mee naar Eygelshoven.

IMG_7707

Olof had een kohaku gezien in een andere bak, maar als hij de onderstaande koi ziet, dan is hij toch helemaal verkocht. Ondanks het voornemen om geen man te kopen, toch overstag gegaan, maar tegen deze vis zullen maar weinig mensen nee zeggen.

IMG_7713

Maar snel weg hier voordat er nog meer aan de vingers blijft plakken. We moeten van Maruboshi nog even bij Odakan gaan kijken, een handelaar die bij de grote namen topvissen koopt en ze hier weer verkoopt. Stuk voor stuk top vissen in dit vishuis. In de laatste bakken, alleen maar topvissen, de ene nog mooier dan de andere. Ongelooflijk de schoonheid van deze vissen, hier kon je de hele dag blijven zitten. Maar we hebben een afspraak bij Isa en zijn al te laat. Er zit nog behoorlijk wat mooie vis, alleen helaas in de hogere prijsklasse. Toch weer in de verleiding gekomen om wat vissen in een bowl te zetten, 3 jaar oud, rond de 60cm. Het aanbod van Mitsunori is zeer aantrekkelijk en kunnen we eigenlijk niet afslaan. Beide vissen zijn goed voor een koishow.

57cm 60cm

IMG_7715 IMG_7716

We zijn nog op zoek naar echte goeie Goshiki, maar die zijn moeilijk te vinden. In november had ik bij Isa Maruyo mooie gezien, dus daar nog maar een keertje terug. Ze zijn zeker mooi, maar zo duur, begrijpelijk want dit zijn de vissen die hij door wil laten groeien. Waar kunnen we nog meer terecht, Hirashin eens proberen. Goshiki heeft hij niet, tenminste geen goeie. Wel nog volop mooie nisai dus Martijn besluiten een doosje te nemen. Mooie grote nisai, voor een scherpe prijs!

IMG_7718 IMG_7721 IMG_7723 IMG_7727 IMG_7728 IMG_7730 IMG_7737

Het is inmiddels al 5 uur, op de terugweg stoppen we nog even bij Maruhiro om koffie te drinken. Na een uurtje gezellig gaan we terug om te gaan eten. Morgenvroeg als eerste starten bij Maruhiro, we hebben al wat vissen apart gezet, maar het was te donker om goed te kunnen selecteren.

Tot morgen!

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.