Japanreis Maart 2017 Dag 6

Japanreis Maart 2017 Dag 6

Na een kort nachtje en de nodige biertjes hebben we ons uit bed gesleept en zijn we gaan ontbijten. Olof is het toch iets te heftig geweest gisteren en die blijft een uurtje langer liggen. Ook vandaag weer veel kwekers gezien en een aantal mensen niet thuis in verband met de Wakagoi. Maar dat is niet erg, genoeg keuze aan kwekers in een klein gebied. De eerste kwekers waar we iets kopen is Sakai. Eigenlijk niet de bedoeling maar dit buitenkansje kunnen we niet laten lopen. Een mooie sanke met inazuma patroon en goeie plaatsing van het sumi. En dan nog een tancho sanke met wel een hele aparte shine in de schubben. Deze glinstering is nu net waar de Matsunosuke bloedlijn bekend om staat. Beide vissen nisai, 55-60cm!

IMG_8013 IMG_8022 IMG_8035 IMG_8050 IMG_8059 IMG_8060

De volgende kweker die we bezoeken en waar we ook weer iets gekocht hebben, is Hirasawa. Dit keer bij papa-san bij de rivier, eigenlijk op zoek naar sanke, maar er belandt een kohaku in bowl. De foto doet de vis echter geen eer aan door de overbelichting, maar het was onmogelijk door de zon om foto’s te maken.

Het filmpje laat beter de kwaliteit zien:  MOVIE

Wat een body voor een vis van 3 jaar oud, dit belooft erg groot te worden! Volgens Hirasawa moet ze makkelijk de 90cm kunnen halen, komt uit een Momotaro bloedlijn.

 

Dan nog een mooie Akame Kigoi en nog een kohaku voor West Brabant. Een soortgelijk kanon als de vorige!   MOVIE

IMG_8076 IMG_8077 IMG_8079 IMG_8090 IMG_8094 IMG_8095

Marvin laat Hirasawa nog even zien dat zijn chagoi die hij 2 jaar geleden kocht, een goeie body heeft gekregen. En als je geen Japans kunt spreken dan gaat dat in gebaren, mooi om te zien!

IMG_8098

Niet zo’n heel lang verslag vandaag, maar ik moet op tijd gaan slapen. Morgen weer een langer verslag!