Japanreis Maart 2017 Dag 7

Japanreis Maart 2017 Dag 7

De voorlaatste dag in Nagaoka alweer, de tijd vliegt voorbij. Het is gezellig en de dag is om voordat je het weet. Weer een druk programma, de laatste vissen voor de klanten vinden en ook nog tussendoor tosai selecteren en bestellingen afwerken. Als allereerste naar Marusei, voor een kigoi chagoi en een hoge kwaliteit sanke.

De kigoi en chagoi is geen probleem, de hoge kwaliteit sanke echter wel. Jammer dat het fotograferen in de hal zo slecht gaat, kigoi en chagoi zien er niet uit op de foto.

IMG_8106   IMG_8114 IMG_8111

Marvin is intussen aan het kijken hoe Hirasawa zijn filter heeft aangesloten, dan kan hij dit gaan namaken thuis!

IMG_8107

Yoshiyuki kweekt de laatste jaren steeds betere kin ki utsuri. Ze worden steeds beter van kleur, niet oranje maar echt geen. Ik besluit dan ook om er een te kopen. Samen met de chagoi en een shusui in een doos.

 

IMG_8127 IMG_8132 IMG_8135 IMG_8145

Ook vandaag hebben we veel kwekers afgereden en vissen beken maar (nog) niks gekocht. Waar we wel iets kochten is bij Kazehiro Tanaka. Ook dit jaar weer mooie tosai, een doosje tosai moet zeker mee voor onze winkel in Zuidwolde.

IMG_8148 IMG_8151 IMG_8156

Dan voor Oud Gastel en Eygelshoven nog een maatje groter, maar dan selecteren in het andere huis. In de bak met zijn tategoi zie ik een tancho showa zwemmen, een plaatje van een vis. Ik wijs de vis aan, maar nee, is tategoi “Not for sale”. Ik denk noem eens een achterlijk bedrag, ja dat is goed zegt ie lachend. Ik zeg tegen hem, maak eens een prijs, en tot mijnn grote verbazing krijg ik die nog ook. Ik twijfel geen seconde, verkocht!

IMG_8182

IMG_8176

Niet verwacht dat dat ging lukken! We rijden de ene na de andere kweker af en eindigen de dag bij Tsuna. Ik moest eigenlijk Shinoda doitsu gosanke hebben, maar dat was niet meer te krijgen. Hidemasa ook uitverkocht, dus dan maar eens bij Tsuna kijken. Erg mooi deze mix en zeer mooie vissen ertussen.Hier gaat een doos van naar Zuidwolde, Goshiki, shiro, kujaku, doitsu sanke. Sommigen flink aan de maat, tot wel 30cm!

IMG_8188

Sorry voor het korte reisverslag, maar ik heb erg weinig foto’s kunnen maken vandaag. Morgen de laatste dag met nog veel mooie vissen, wordt vervolgd!