Dag 1

Vanochtend zijn Lindsay en ik vertrokken, na een paar dagen rust in Tokyo, naar Nagaoka. We waren al vroeg onderweg om op tijd op de Niigata Breeders Auction te zijn. De rest van onze groep kwam in de namiddag aan onder begeleiding van Martijn en Roy. En het was ongelooflijk maar waar, we waren zelfs een half uur voor vertrek al op het perron aanwezig. Aangezien ik altijd te laat kom en mensen dit toch niet geloven, heb ik dat maar even vastgelegd!

IMG_8901IMG_8902

IMG_8909 IMG_8906

De veiling liep echter anders dan gepland/gehoopt. Waar we vorige keer nog zeker 10 mooie vissen konden kopen, was nu alles te duur om nog te kunnen verkopen, en dat wat te koop was, was niet goed genoeg. Er waren nog behoorlijk wat Aziaten aanwezig, met als gevolg, gekke prijzen. Het was wel weer een leuke ervaring en we hebben veel mooie vissen gezien. Je vraagt je wel langzaam af waar het naartoe moet en waar het einde is. Gisteren ging er op de Dainichi veiling een Showa weg voor Y25.000.000, oftewel €210.000, waanzin naar mijn idee.

We hoorden dat Marusho onze Azukari goromo al had afgevangen, we komen er langs dus even een bliksem bezoek. De foto’s zijn niet helemaal geweldig omdat het snel moest, maar we gaan deze week nog even kijken.

IMG_8921 IMG_8918

Na Marusho snel naar Nagaoka om de rest op te halen zodat we nog 1 kweker kunnen bezoeken. Zoals gewoonlijk komen we vaak bij Maruhiro, maar dit keer moesten we er als eerste naartoe om te regelen dat we de mudpond met onze eigen vissen kunen afvangen. Door de Typhoon is de waterspiegel nog te hoog en kunnen we waarschijnlijk de 3e pas de mudponds leeg halen. Ik dacht dat het er maar 1 was, maar hij heeft de kleinere vissen in een aparte mudpond gezet.
Een Ikeage is leuk, maar als het allemaal je eigen vissen zijn, dan is dat helemaal top!

Omdat we er toch waren hebben we met Maruhiro meteen een leuke deal kunnen maken om een groot aantal nisai te selecteren. Dat is het voordeel van met meerdere winkels inkopen, je kunt alles met de hand uitzoeken, hoeft geen hele bakken op te kopen (met daarin ook slechte vissen) en je kunt ze voor een zeer scherpe prijs aanbieden! We hebben al wat vissen apart gezet, overmorgen komt de rest, maar het werd nu al te donker.

De rest is moe dus op tijd naar bed, na lekker sushi eten bij de Shinkansen Sushi!

Tot morgen!!