In ons fotoboek kunt u inspiratie opdoen voor uw eigen tuin of vijver. Daarnaast willen we u natuurlijk graag laten kijken wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van tuin en vijveraanleg.

Project Brunssum

Deze tuin hebben we omgetoverd van een tuin zonder diepte en een grasveld dat grotendeels bestond uit mos, naar een tuin om van te dromen.

Daarnaast hebben we ook nog rekening gehouden met het riool dat in deze wijk niet goed is aangelegd. Bij grote hoeveelheden regen stond alles blank. Hiervoor hebben we een IBC in de grond ingegraven, die overloopt in een bezinkbak gevuld met grind. In de IBC hebben we een dompelpomp gezet, zodat dit water gebruikt kan worden om te de tuin te besproeien.

Er is een kleine waterpartij gecreëerd om wat meer leven in de tuin te krijgen. Voor de beplanting hebben we veelal gebruik gemaakt van planten die hun bladeren in de winter niet verliezen, zodat het ook in de winter een fraai aangezicht is!

Voor het terras hebben we gekozen voor een keramische buitentegel met een houtlook. Dit zorgt voor een moderne maar warme uitstraling.

In de onderstaande slide show kunt foto’s vinden van de hele tuin.

Project Brunssum

We hebben deze vijver van 20.000L volledig aangepast aan de wensen de van de klant. De vijver draait niet op een modern filter, maar draait volledig op een planten filter.

Het is belangrijk dat er geen vuil ophoping in het plantenfilter ontstaat. Daarom hebben we ervoor gekozen om de inlaat on der een rooster te laten uitkomen. De plantenfilter kan door middel van kogelkranen gespoeld worden.

Project Landgraaf

Deze vijver van 30.000L is een van onze pronkstukken geworden. Het hele project is door ons uitgevoerd, van uitgraven tot afwerking. Het was een behoorlijke klus met meer dan 100m2 polyester en 10.000 kg aan rotsblokken!

Nadat we de grove lijnen hadden doorgesproken, hebben we de vrije hand gekregen van de bewoners, met dit als eind resultaat.

Voor de filtering hebben we gekozen voor een trommelfilter, met daarachter een bewegend bed kamer en een trickle filter.

In de gallery hier beneden kunt u het hele project zien, van begin tot het eind.