tuinaanleg1Een Japanse tuin geeft een oase van rust. Japan kent vele fraai aangelegde Japanse tuinen, waar de Japanners kunnen ontsnappen aan de stress van het dagelijkse leven.Ook bij de vele kastelen en paleizen zijn er grote Japanse tuinen te vinden, met de ene vormboom nog mooier dan de ander.

Naast deze grote parken kent in men in Japan ook de kleine Japanse tuinen op de binnenplaatsjes van de traditionele huizen. In deze stijl kunnen wij voor u op de kleinste oppervlakte al uw eigen rustplaats creëren. Dit kan zowel in combinatie met een professionele koivijver of alleen een Japanse tuin eventueel met een waterpartij.

tuinaanleg2tuinaanleg3

plantjes

Voor de beplanting, gebruiken we winterharde Japanse planten, zoals Ophiopogon en Azalea’s. Elk jaargetijde heeft zijn eigen charme. In het voorjaar staat de tuin in bloei en in de herfst kleuren de Japanse esdoorns naar fel rood. Zelfs in de winter behoudt de tuin zijn groene kleuren en daarmee ook zijn schoonheid.

 

 

 

 

 

 

tuinaanleg6Als blikvanger in de tuin leveren wij ook Japanse tuinbonsai, welke in de Japanse tuin natuurlijk niet mag ontbreken. Er is een ruime keuze aan Ilex, Taxus en Pinus, aanwezig bij onze groothandel hier in Nederland.

tuinaanleg7tuinaanleg8

Hier nog enkele foto’s van een aantal gerealiseerde projecten:

tuinaanleg10 tuinaanleg9